Lánglovagok, kuglóf, riasztás! SuciTimi 5. epizód

PRÓBARISZTÁS és Zselyke a fedélzeten! Nehéz a gyerekeket utolérni, sokszor kiszámíthatatlanul mozognak – de láthatjátok, hogy egy tűzoltónak semmi sem lehetetlen. Egy tűzoltó KisPapa alapvetése pedig a gyorsaság.

suci19_600.jpg

Kalandra fel KisMamák, szurkoljunk együtt Boróka apukájáért! A KISPAPA egy napja SZOLGÁLAT és családlátogatás közben….

krio_600.jpg

Éjjel – nappal két percük van, hogy elhagyják a laktanyát. Megérdemlik a jó ebédet, a gondoskodást. SuciTimi Zselycivel együtt ellátogatott apuhoz a Gyulai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságra, ahova nem érkeztek üres kézzel.

Egy doboz sós mogyoró Zselykétől és gyönyörű kuglófok a feleségtől, aki sokszor aggódva figyeli, várja haza szolgálatban levő kedvesét.

suci01_600.jpg

A hamarosan megérkező Boróka apukája vajon ott tud –e lenni a születés pillanatánál, ha épp dolgozik? Van B terv, bajtársiasság? Zanócz István alezredes egyértelműen kijelenti, hogy van! „Ha elindul a szülés, az egyik kolléga leváltja az apajelöltet.

suci28_600.jpg

Tűz esetében viszont nem tudnak tenni semmit, akkor nem lehet eljönni…”Zselyke élvezi a terepet, feltérképez minden kis zegzugot, sőt még a tűzoltók szekrényeibe is bekukucskál. Az alezredes úr meg is jegyzi: „Nehéz a gyerekeket utolérni. Kiszámíthatatlanul mozognak, de ők jó edzésben vannak.”

suci11_600_1.jpg

„Figyelem, figyelem, próbariasztás!!!” – hangzik el a riadó. Az adrenalin az egekben és hirtelen minden felgyorsul körülöttünk. „A tűzoltóknak az előírt normaidőn belül el kell hagyniuk a laktanyát. Ez éjjel – nappal 2 perc.

suci_066_600.jpg

Le fognak szaladni, van aki a csúszó aknát használja – ez attól függ, ki milyen távol van a tűzoltó szertártól. Felveszik a védőruhájukat, beugranak az autóba és kiállnak az utcára.

suci14_600.jpg

Ezt rendszeresen csináljuk és gyakoroljuk, hogy meglegyen a rutin. Hiszen a tűzoltó munka egyik alapvetése a gyorsaság.”

suci16_600.jpg

Egy kicsit mindenkinek görcsbe rándul a gyomra, elvégre nem tudhatják mi vár rájuk: egyszerű, bonyolult vagy épp egy életveszélyes eset.

suci25_600_1.jpg

SuciTimi férje Zoli már civilként is tűzoltó. Kiélezett szemmel és orral figyel, hogy miből lehet tűz. Szakmai ártalom. „Egyszer, amikor mentünk hazafelé, esős, nyirkos idő volt. Messziről látszódott valamilyen köd jellegű füst. Az ott állókat kérdeztem, hogy tudnak –e valamiről. Mondták, hogy nem. Az egész tető alól elkezdett szivárogni a füst.

suci03_600.jpg

Ekkor én bemásztam a  kerítésen és egyből mint tűzoltó avatkoztam közbe. Elzártam a villanyt, a gázt, majd a házban megláttam, hogy a lakók mit sem sejtve épp esznek a konyhában. Azonnal kihívtam őket. A garázsból a tűz átterjedt a tetőszerkezetre. Idősek voltak, nem hallhatták, nem vették észre, hogy baj van.

suci23_600.jpg

Amikor a hölgy megtudta sokkot kapott. De túlélték és ez a lényeg. Csodás dolog életet menteni.”

Kövessetek  minket itt a blogon  és a Facebookon!
https://www.facebook.com/szuloszoba/

youtube : https://www.youtube.com/channel/UCm7DfRw3MrLBNOjsh9WIC4w

weblap: www.szuloszoba.hu

Korábbi epizódok:

 

 

1. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük